sponsor

READ , RATE and GET MONEY

Thursday, July 1, 2010

DRAMA MELAYU : SINOPSIS LAILA ASYIKIN (TV3)


Assalamualaikum dan HI!!!

Seperti yang MDD janjikan. MDD sertakan sinopsis drama dari Slot Samarinda (Tv3)yang terbaru. Drama ini mempunyai 16 episod yang diarahkan oleh Heykal Hanafiah. Jangan lupa saksikan slot drama ini setiap hari selasa~ khamis jam 10.30 malam. Bermula 1 Julai 2010
Para pelakon

Nur Fathia sbg Laila Asyikin
Fahrin Ahmad sbg Remy
Irfan Roslan sbg Mikhail
Diana Amir sbg Sarah
Hamidah Wahab
Fadhil Dani
Hisham Ahmad Tajudin
Zain Ruffedge
Nurzul Suphian
Adeline Anthony Tsen dan ramai lagi.

SINOPSIS SUMBER: mstar

Laila Asyikin berkelulusan Ijazah Sarjana Muda Ekonomi tetapi memilih untuk tidak bekerja setelah berkahwin dengan Mikhail lakonan Irfan Roslan.

Namun dia tetap mengambil tahu tentang urusan syarikat peninggalan arwah ayahnya, Datuk Shamsudin iaitu United Holding Berhad. Mikhail pula dilantik sebagai Ketua Pegawai Eksekutif syarikat atas wasiat arwah.

Mikhail seorang yang gigih, penyayang dan bijak dalam urusan perniagaan, United Holdings telah berkembang maju di bawah pentadbirannya.

Perkahwinan Laila Asyikin dan Mikhail kelihatan bahagia dengan kelahiran dua cahaya mata iaitu Laila Huda dan Laila Afifah. Namun, keharmonian kehidupan Laila Asyikin dan anak-anak tergugat serta berkecai selepas Mikhail terlibat dalam kemalangan jalan raya.

Lebih memeranjatkan apabila Sarah (Diana Amir) turut berada dalam kereta tersebut yang telah membongkarkan rahsia Mikhail. Sarah telah meninggal dunia manakala Mikhail pula mengalami kecederaan dan koma selama tiga bulan.

Tanpa pengetahuan Laila Asyikin, Mikhail telah mengahwini Sarah kerana bersimpati dengan kehidupannya yang miskin dan mereka juga mempunyai seorang anak lelaki, Irfan yang baru berusia tiga bulan. Enggan berdiam diri dan menyerah kalah, Laila Asyikin telah mengambil tindakan segera.

Dia telah mendapatkan hak penjagaan Irfan daripada keluarga Sarah. Dia juga mengatur strategi untuk menyingkirkan sesiapa yang mahu menjatuhkan syarikatnya dengan sokongan sepenuhnya daripada pembantu khas Mikhail iaitu Remy (Fahrin Ahmad).

Kebijaksanaan dan ketabahan Laila Asyikin telah menyebabkan Remy dalam diam menyimpan perasaan kepadanya.

Selepas Mikhail sedar daripada koma, adakah dia akan dimaafkan oleh Laila Asyikin? Berjayakah Laila Asyikin merungkai kemelut dalam rumahtangga dan juga syarikatnya? Adakah hubungan Remy dan Laila Asyikin akan bertukar menjadi intim?


Ni promo untuk drama LAILA ASYIKIN
credit to promo2tv@youtube.com


OST-SAMPAI SYURGA(FAIZAL TAHIR)
Credit to arbesqos@youtube.com1 comment:

Related Posts with Thumbnails